در قسمت اول پنج تمرین بازیگری در خانه را بررسی کردیم. در این قسمت نیر پنج تمرین دیگر برای شما تدارک دیده ایم.
6-فرایند فکر
آیا دیده اید ، جایی که بازیگر هیچ کاری انجام نمی دهد ، اما همچنان شما را به عنوان مخاطب جذب می کند؟ با ظاهر خارجی ، بازیگر ممکن است غیرفعال به نظر برسد ، اما از لحاظ درونی فعال است.
منظورم از فعال بودن در درون چیست؟ آیا آن بازیگر به عنوان یک شخصیت فکر می کند؟
باید درک کنید که نمی توانید چیزی از مخاطب یا دوربین پنهان کنید.این یک نکته بسیار بسیار مهم است.مخاطب هرچه هستید و فکر می کنید را متوجه می شود. ممکن است فکر کنید که نشان نمی دهید ، اما بدن شما خیلی حساس است و همچنان به پخش افکار شما با زبان بدن ادامه می دهد.
من در تئاتر بارها دیده ام که بازیگر سعی دارد فقط با نگاه کردن به چشم های بازیگر مقابلش خط بعدی دیالوگ را به خاطر بیاورد.
از این رو مهم است که روند فکر خود را در ابعاد شخصیت( نقش)حفظ کنید. حتی بدون هیچ دیالوگ ، مخاطب می داند که شما هنوز هم شخصیت هستید و نه شما. بنابراین ، این تمرین بازیگری به تنهایی به شما کمک می کند تا روند فکر خود را به هر روشی که بخواهید تنظیم کنید.
این مراحل را انجام دهید:
1- راحت روی صندلی بنشینید.
2- اکنون یک هدف را از زندگی واقعی خود انتخاب کنید. برای کمک به درک این تمرین از شما می خواهم که از زندگی واقعی هدف خود را انتخاب کنید. اما اگر در حال آماده شدن برای یک نمایش یا فیلم هستید ، می توانید هدف شخصیت( نقش) خود را انتخاب کنید.
3- حال از خود بپرسید که اگر به هدف خود نرسیدید (نه با صدای بلند) چه اتفاقی خواهد افتاد. به عنوان مثال ، می خواهید یک تست بازیگری دهید. اگر انتخاب نشوید ، ممکن است آبرویتان برود یا شاید نتوانید اجاره خانه خود را بپردازید.
4- اکنون سوالی در مورد نتیجه عدم توانایی در رسیدن به هدف خود بپرسید. برای این مثال ، می توانید بگویید که نمی توانید اجاره خانه خود را بپردازید. بنابراین سوال بعدی که می پرسید این است که: چه اتفاقی می افتد اگر نتوانید اجاره خانه خود را بپردازید ؟ ممکن است از خانه بیرون تان کنند . حال به سؤال بعدی بعدی بروید ، اگر از خانه بیرون تان کنند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ ممکن است مجبور شوید به خانه ننه بابا خود برگردید. اگر به خانه ننه بابا خود برگردید ، پس چه اتفاقی می افتد؟ والدین شما ممکن است از شما بخواهند که بازیگری را کنار بگذارید و به همین ترتیب روند سوال پرسیدن ادامه پیدا می کند.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سوالات فکر کنید و سعی نکنید که عملی انجام دهید. هرچه فکر کنید ، به زبان بدن یا در چشمان شما نشان داده خواهد شد. اگر این کار را صادقانه انجام دهید ، حتی ممکن است احساسات واقعی را حس کنید.
این تمرین خود را با دوربین با کیفیت ضبط کنید. آن فیلم را بررسی کنید. آیا بدن شما افکار شما را بیان می کرد؟ اگر نه یعنی اینکه شما واقعا سوال نپرسیده اید که صادقانه باشد.
7-حافظه حسی
اگر از من بپرسید یک تمرین که باید در بین تمام تمرین های بازیگری که باید به تنهایی انجام شود؟ جواب من حافظه حسی است. حافظه حسی روشی است که به یک بازیگر امکان می دهد با استفاده از حواس ، یک شی یا لحظه ای از گذشته را از نو بسازد.
بسیاری از بازیگران آن را با حافظه عاطفی اشتباه می گیرند. اما کاملاً متفاوت از آن است. حافظه عاطفی روشی است که در آن از یک رویداد عاطفی از گذشته را در صحنه استفاده می کنید. اما برای همه بازیگران کارایی ندارد. هیچ روش مطمئنی برای بهبود حافظه عاطفی وجود ندارد زیرا در این تکنیک می خواهید به یاد بیاورید که در آن روز چه احساسی داشتید.
فقط به فکر غم و اندوهی که در هنگام فوت حیوان خانگی خود احساس کردید ، غم و اندوه را در صحنه نمی بینید. این ممکن است برای برخی از بازیگران مفید باشد ، اما نیاز به داشتن خاطره دقیقی از آن رویداد در ذهن شما دارد.
اما اگر بر حافظه حسی تسلط داشته باشید ، می توانید با استفاده از حواس خود رویداد را با جزئیات بسازید. و احساسات ایجاد شده با حافظه حسی همیشه واقعی هستند.
بگذارید مثالی از چگونگی عملکرد حافظه حسی در یک صحنه برای شما بیان کنم. بیایید در صحنه ای فرض کنیم که از شما خواسته شده است که احساس از دست دادن کسی را دوستش دارید را بازی کنید.
ممکن است هنگامی که سگ محبوب خود را گم کردید ، رویدادی را از گذشته خود انتخاب کنید. بنابراین ، کاری که شما خواهید کرد این است که سعی کنید این رویداد را با حواس خود به یاد بیاورید. سعی کنید به یاد بیاورید که سگ شما چه رنگی بود؟ وقتی که بدن او را لمس می کردید ، دمای بدن سگ شما چقدر بود؟ وقتی او را در آغوش گرفتید ، چه بویی می داد؟. اگر همه محرک ها صحیح باشند ، احساسات ارگانیک خواهد بود. ممکن است گریه نکنید اما قطعاً غم از دست دادن او را احساس خواهید کرد.
با این حال ، شما باید هر روز تمرین حافظه حسی را انجام دهید .اگر مرتباً از حافظه حسی استفاده کنید ، عادت خواهید کرد که هر لحظه از زندگی را از طریق حواس خود به خاطر بسپارید.
برای این تمرین بازیگری در خانه ، هیچ مسیر درستی وجود ندارد ، همه چیز در مورد مشاهده است. اما در ابتدا با اشیاء ساده مانند سنگ مرمر ، توپ ، سنگ و غیره شروع کنید
می توانید این مراحل را انجام دهید:
1- ابتدا شیء را با حس لمس بررسی کنید. بافت و سختی را حس کنید.
2- سپس فقط می توانید رنگ ، الگوی یا هرگونه بی نظمی را با چشمان خود مشاهده کنید.
3- آن را بو کنید.
4- اگر این یک ماده خوراکی است ، آن را مزه کنید. اگر اینگونه نباشد ، مراحل فوق انجام خواهد شد.
5- اکنون شی را رها کنید و سعی کنید فقط با استفاده از حواس خود جسم را از نو خلق کنید. به عبارت دیگر ، آن را تقلید کنید.
علاوه بر این ، با استفاده از مراحل فوق ، عادت می کنید که چیزهای اطراف خود را مشاهده کنید ، به این ترتیب هر لحظه را از طریق حواس خود به یاد خواهید آورد. از این رو ، هر زمان که می خواهید حسی را ایجاد کنید می توانید آن را از طریق حواس خود بازآفرینی کنید.
8- “دستگاه” احساسات
نمایش احساسات در جلوی دوربین یا روی صحنه می تواند برای برخی از مبتدیان بسیار سخت باشد. این “دستگاه” احساسات مکانیسمی در تخیل شماست ، که از عناصر مرتبط با احساسات تشکیل شده است.
توضیحات: یک احساس را به خود اختصاص دهید – مثلا”عصبانیت”، سپس یک کاغذ بگیرید و موقعیت هایی را بنویسید که باعث عصبانیت شما می شود. به عنوان مثال: همسایگان پر سر و صدا ، والدین سختگیر ، بسیاری از کارهای خانه ، مدل موهای اشتباه و… .پس از آن ، برای هر موقعیتی باید یک تصویری در نظر بگیرید(همسایگان پر سر و صدا = بلندگوها ، والدین سختگیر =کمربند و …).
سپس این تصاویر را روی صفحه کاغذ به هم وصل می کنید و در انتها “دستگاه عصبانیت” شما ساخته شده است. همین کار را با بقیه احساسات دیگر انجام دهید و وقتی لازم است که به آنها حس ها برسید ، همیشه می توانید این “دستگاه خودتان” و تمام آن تصویرهایی را که باعث عصبانیت ، خوشحالی ، تحریک و غیره می شوند را به یاد بیاورید. این تصاویر به شما کمک می کنند تا به سرعت احساسات مورد نظر را بدست آورید.
9-تغییر نقش ها
این تمرین بازیگری در خانه یکی از ساده ترین راه ها برای بازیگری و سرگرمی بیشتر شما است. نقش های مختلف نیاز به حرکات ، احساسات و انرژی متفاوت دارند. هنگامی که به بازیگری نقش های مختلف عادت کردید ، می توانید به راحتی ماهیت گفتار و شکل بازی خود را تغییر دهید.
در ابتدا لیست 5 نقش که قرار است بازی کنید را تهییه کنید برای مثال:
یک معلم
کولی
راننده
ریئس دزدها
رهبر کاریزماتیک
وظیفه شما این است که هر نقش را به مدت یک دقیقه ،به صورت بداهه ،بازی کنید و سپس سراغ نقش بعدی بروید. اطمینان حاصل کنید که حداقل 40 ثانیه در هر نقش باقی بمانید تا نه تنها مهارت ورود به شخصیت ، بلکه توانایی ماندن در آن را برای مدت طولانی تجربه کنید.
هنگامی که هر 5 شخصیت را بازی کردید می توانید فیلم های اجرای خودتان را نگاه کنید و به خودتان امتیاز دهید. البته توصیه می شود که در این تمرین در صورت امکان یک شریک تمرینی( ترجیحا فردی که با بازیگری بیگانه نباشد و بتواند به شما ایده دهد در جهت بهتر شدن)داشته باشید.
شریک تمرین شما که تمام این مدت شما را رصد کرده است ، شما را ارزیابی می کند ( از 1 تا 10 نمره می دهد)و بازخوردی به شما می دهد.با هم باید ایده هایی برای بهبود عملکرد بازیگری خود ارائه دهید. هنگامی که برای هر نقش 10 امتیاز کسب می کنید ، می توانید موارد جدیدی را انتخاب کنید.
10- بدون توقف
در این تمرین بازیگری در خانه شما باید 3 – 5 دقیقه بدون توقف و بدون آمادگی قبلی ، یک مونولوگ را در مورد یک موضوع ارائه دهید. باید سعی کنید از مکث جلوگیری کنید و گفتار شما طبیعی به نظر برسد مثل اینکه مدت طولانی است که برای آن وقت گذاشته اید و آن را آماده کرده اید.
در ابتدا مباحثی را که با آنها آشنا هستید انتخاب کنید ( مثلا مشکلات اجتماع)، سپس به سمتی بروید که به سختی چیزی در مورد آن بدانید( مثلا نحوه درست کردن سوخت جت). این تمرین به شما در پیشرفت مهارت های بداهه پردازی کمک می کند.
43 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
تمرین دستگاه احساسات واقعا برام جالب بود. مرسی از مطالب خوب تون. بازم از این تمرینا بذارین
متشکرم..بله حتمن… سایت مون تازه شروع به کار کرده و مسلما در آینده مطالب زیادی رو کار خواهیم کرد ایشالا.. سپاس از حضورتون
خیلی ممنونم از مطالب خوب و کاربردیه سایت و اینستاگرامت بزرگوار ، عاشق گرافیک های کاراتم و خیلی ممنونتم که برای مخاطبت ارزش قائل میشی و جدا از بحث محتوای مطالب به ظاهر مطالب هم اهمیت میدی و یه کار تر تمیز ارائه میدی عمو آبان
با قدرت به کارت ادامه بده
ممنونم کیهان عزیز..سپاس ویژه از حس خوبی که بمون انتقال میدی..و خوشحالیم که مورد توجه ت هست مطالبمون… امید که بازم در سفر بازیگری همکلام بشیم سید جان
سلام مجدد ممنونم عزیز از مطالب خوبت که وقت گذاشتی و گفتی…یک سوال عزیز..و اون اینکه چطور یک شخص دونقش بازی میکنه و همزمان خودش رو میبینه(البته میدونم نمیبینه کلی میگم) تو اپارات یک فیلم دودقیقه ای از یک نفر دیدم که تو خونه در دونقش بازی کرده بود دیگه هرچی تکنیکش رو سرچ کردم که چجوریه چیزی عایدم نشد…ممنون میشم بگی..یک کتاب هم بنام دردانه های عاشقی نوشته ام خوشحال میشم اینجا معرفی اش کنی….دیگه ادرس اینستام رو ندم بهتره اخه لوس میشم ممنونم بازم عزیز😊😊😊😊☺
سلام امید عزیز.. منظورت رو از سوال اولت متوجه نشدم.. توی فیلم دو نقش رو همزمان بازی می کنه؟… آرزوی موفقیت دارم برات امید عزیز 🙂
اره آبان جان..مثلا دیتر هالر وردن یا همون دیدی تو فیلم دیدی و ارثیه ی فامیلی خب تو هفت نقش بازی کرده میخوام بدونم این چجوریه؟ ترفند و حقه ی سینمایی و حقه تدوینش چجوریه؟ ممنونم بازم از سایت قشنگت ☺☺
آها… توی فیلم که بله.. خوب با استفاده از تدوین و گریم و.. میتونه توی هزاران نقش بازی کنه… شما میتونی با استفاده از جلوه های ویژه توی یه تصویر همزمان سه الی چهار شخصیت از خودت رو داشته باشی که حقه تدوینش رو یه سرچ کنی تو گوگل دستت میاد… با نرم افزارهای پریمیر و افترافکت براحتی ( البته نه خییلی راحت)قابل انجامه… از نظر بازیگری هم حقه خاصی نداره..شما میخوای توی دو زمان متفاوت دو نقش رو بازی کنی.. ولی خوب به توانایی بالایی نیاز داره مسلما… قربون مرامت آقا
عالی بود کلی چیز جدید یاد گرفتم مرسی هم از خودت هم سایتت آبان جان ♡♥♡♥
مرسی آمنه عزیز
عالی بود آبان جان خیلی وقت بود منتظر بودم مثل همیشه ترکوندی😍 بخصوص دستگاه احساس و بازی بدون توقف
فدای محبتت ساجده جان…مرسی از لطف همیشگی ت بهمون.. خوشحالم که برات مفید بوده
ما منتظریم آبان. عزیز😊
مرسی الان جواب رو دیدم تشکر….☺
عالی همینجوری ادامه بدید کارتون 20 نیست تا اینجا 22 موفق باشید
مرسی از لطفت خااانم بازیگر
خیلی از 10 متنتون ممنونم لطفا بقیه آن را بگذارید
من خیلی به بازیگری علاقه دارم
واقعا ممنونم😍😍
متشکرم از لطفت راحیل عزیز… ایشالا بزودی کلی تمرین جدید هم میذاریم 🙂
آبان دوسِت داریم آبان دوسِت داریم
به منم سیب بده آبان 🙁
سلام حدیث عزیز … اینم سیب برای دختر گل..
سلام آبان جان
از نظر من سایتتون جزو جامع ترین و کامل ترین و حتی جذاب ترین سایت های بازیگری ایران هست و خیلی علاقه مند شدم ب سایتتون چون یک سرب موضوعات رو توضیح میدین ک شاید ده تا کلاس بازیگری دیگه نتونه توضیح بده.
ممنونم ازتون
مرسی از لطف و انرژیت امیر خان.. کلی حس خوب برات آقا
ممنون از مطالب مفیدتون،خیلی جامع و کاربردی
یه سوالی که بنده دارم اینکه چجوری میتونیم یک کاراکتر رو خلاقانه و هوشمند خلق کنیم؟
و اینکه بازیگر تکنیکی چه بازیگریه؟یعنی چه ویژگی هاییی داره؟
ممنون ازتون
ممنون از مطالب بسیار خوب و مفید تون ، لطفا باز هم تمرین بگذارید
منتظر تمرینات هستیم ☺️💞🌟
رو چشمم ترنم عزیز
بسیار ممنونم ازتون
فقط یه سوال به نظر شما در روز چقدر تمرین کنیم؟؟ تا در مدت دوسه سال یه بازیگر تقریبا حرفه ای بشیم؟
سلام مهتاب جان…بستگی به خودتون و کیفیت تمرین تون داره… در این مورد یه پست توی اینستاگرام منتشر کردم
بسیار عالی
مرسی فریمان عزیز
سلام خیلی ازتون ممنون آبان مطالبتون خیلی خوب و مفیده موفق باشی 😊
مرسی دختر گل
سلام من خیلی دوست دارم بازیگر شوم
و واقعا استعداد بازیگری را دارم اما پدرم با بازیگر شدن من مخالف است بار ها دلیلش را هم ازش پرسیدم می گویید در فضا و یا استودیو از دختر ها سو استفاده می شود
آیا این حقیقت دارد چه کنم که راضی شود اخه
من در مدرسه که نمایش می گذاشتند همیشه منم نقش داشتم و خیلی بچه ها دوست داشتن نقش منو
در ضمن ۱۳ سالم هم است
و در خانه هم خیلی تمرین می کنم
صدام را هم خیلی زیبا می تونم تغییر بدم
سلام واقعا خیلی خیلی خیلی عالی بود. 🤩🤩🤩همون چیزی ک دنبالش بودم رو تو این مقاله پیدا کردم خیلی ممنون.بازم از این اموزشها بزارید ❤🌹
فقط یه سوال دارم در تمرین دهم ک برای مثال گفتید درمورد سوخت جت صحبت کنید یا چیزای دیگه،باید به طور واقعی در مورد اونا صحبت کنیم؟ منظورم اینه ک در موردش تحقیق کنیم یا هر چی به زهنمون رسید رو بگیم؟
و اینکه همه این ده تمرین رو در یک روز انجام بدیم یا تقسیم بندی کنیم 🤔💙💜🧡
اگه جواب بدید ممنون میشم 💖😻
زهرا جان این چع حرفیه که سو استفاده میشه مثه اینکه قدرتتو بابات و خودت دست کم گرفتن
واقعا لذت بردم . به نظرم برخی هاشون برای آفرینش شخصیت ها در داستان ، فیلم نامه و دیگر نوشته های ادبی کارا هستند.
سپاس از شما .
سلام آبان جان
دم شما خیلییییی گرمههههه
واقعا حرف نداری!!
سرت سلااااامت
سلام و درود وقتتون بخیر
مطالب بسیار عالی بودن
سپاس از شما⚘💫
عالی خیلی ممنون…
یه سوال من وقتی میخوام بازیگری رو انجام بدم از هیچ کس خجالت نمی کشم جز خانوادم میشه یه راه حلی برای غلبه کردن خجالت پیش خانواده بزاری؟ ممنونم
خوب ممنون از سایتتون
فقط من حافظه احساسی را خوب متوجه نشدم و میشه درباره حافظه احساسی و عاطفی بیشتر توضیح بدهید و بداهه یعنی چی؟
شما خیلی خوبین …(( آبان من عاشق بازیگری هستم اما نمی دانم چیکار. کنم افسردگی گرفتم همش دلم می خواهد روزی برسه و من داخل صحنه فیلم برداری باشم چیکار کنم نمی دانم از کجا شروع کنم کممککککک))