زیبا از آبان پرسیده که اگر توی فیلمت بازی کنم چه نقشی رو بهم میدی و آبان پاسخ داده: نقش خنگول!!! آبان توی این مقاله سعی کرده بیشتر توضیح بده و صدمات ناشی از دعوا رو به حداقل برسونه!!
-چگونه می توان نوع خود را به عنوان بازیگر پیدا کرد؟
اگر کسی از شما بخواهد که تیپ ( نوع) خود را به عنوان بازیگر توصیف کنید ، آیا پاسخی آماده دارید؟ ممکن است درباره بازیگرانی که ” برخلاف تیپ بازی می کنند” یا بازیگرانی که “تیپیکال” هستند شنیده باشید و این تصور را داشته باشید که داشتن یک نوع ( تیپ) محدود کننده است. اما داشتن یک نوع (و پذیرفتن آن) چیز بدی نیست – در واقع، دانستن تیپ خود می تواند به شما در تشخیص نقش های مناسب تون کمک کند – که این باعث می شود شانس شما در تست بازیگری افزایش یابد. نکته بسیار مهم این است که در مورد خودتان صداقت داشته باشید و با خودتان رک باشید!!! بازی کردن نقش هایی که در آنها بهترین هستید و تطابق زیادی با خودتان دارد در تست های بازیگری معجزه می کند.
دقت کنیدکه نوع بازیگری اصولا در مورد فیزیک شماست. به عنوان مثال، شما چه شکلی هستید و چه صدایی دارید؟ شما چند سال دارید و شخصی که شبیه شما به نظر می رسد به احتمال زیاد می تواند چه نقش هایی را بازی کند؟ نوع شما بر اساس ظاهر، صدا، و رفتار/حرکت شما تعیین می شود.
– تیپ بازیگر ( actor type ) چیست؟
نوع( تیپ) بازیگر ترکیبی از پنج معیار است:
1-جنسیت
منصفانه یا ناعادلانه، از هر جنسیتی که باشید، مردم تصوراتی از قبل در مورد انواع نقش هایی که می توانید در زندگی ایفا کنید دارند. به عنوان مثال، اکثر مردم تصور می کنند که یک پرستار بچه باید زن باشد. و به یاد داشته باشید: مهم نیست شما با آن موافق یا مخالف باشید چیزیه که هست!!!
2- رده سنی
سن نیز نقش زیادی در نوع بازیگر دارد. به عنوان مثال، اگر خیلی جوان هستید، بعید است که به عنوان یک قاضی یا پدربزرگ انتخاب شوید، و اگر خیلی پیر هستید، بعید است که نقش یک دانشجو یا کارآموز را بازی کنید. پس دقیقا به آیینه نگاه کنید و ببینید در این سن چه نقشی مال شماست!!!
3- خصوصیات فیزیکی (کوتاه ، بلند ، لاغر ، چاق ، رنگ پوست و…)
اگر اضافه وزن دارید، احتمال اینکه یک برای نقش یک مربی بدنسازی از شما تست بگیرد بسیار اندک است. و اگر بسیار لاغر هستید، ممکن است برای نقش یک بیمار بیمار انتخاب شوید. اگر سیاه پوست هستید احتمالا برای نقش های خاصی شانس بیشتری داشته باشید و یا مثلا صدای شما ممکن است مناسب برای یک سری شخصیت های خاص باشد برای مثال دختری هستید که صدای تقریبا پسرانه ای دارید که احتمالا برای نقش یک دختر لوس مناسب به نظر نمی رسید!!! ( از نظر من و اساتید فن بیان صدای هر کس می تواند معرف شخصیت او هم باشد – به این نکته هم دقت کنید)
4- لباس
اگر مرتباً کت و شلوار و کراوات می پوشید، احتمال دارد برای برای نقش یک مدیر یا فروشنده شانس بیشتری داشته باشید. داشت. اگر هودی می پوشید احتمالاً برای نقش یک جوان درونگرا مناسب به نظر برسید. پس اینکه لباس شما در حضور کارگردان ها و فعالان بازیگری و یا در دورهمی های تخصصی چه باشد اهمیت زیادی دارد. البته این نکته را هم اضافه کنم که از نظر من شیوه لباس پوشیدن ارتباط مستقیمی با شخصیت شما دارد و شاید بتوان گفت نوع بازیگری شما بی ارتباط با شخصیت شما نیست.
5- رفتارهای فیزیکی
شیوه خاص خندیدن شما، شیوه خاص حرکات دست های شما، شیوه خاص راه رفتن شما و… می تواند در انتخاب نوع شما به عنوان بازیگر تاثیر داشته باشد. برای مثال کارگردان به دنبال بازیگری است که لبخندی معصوم داشته باشد!!! پس لازم است که شناخت دقیقی از خودتان داشته باشید.
به یاد داشته باشید بازیگری یک تجارت است و وقتی وارد یک تست بازیگری می شوید ، یک محصول را می فروشید: خودتان . شما باید نحوه بسته بندی واضح محصول را بدانید تا خریداران آینده ( کارگردانان و مدیران انتخاب بازیگر) بدانند که برای پروژه آنها مناسب هستید. به عنوان بازیگر باید درک درست و واقع بینانه ای از آنچه می توانید ارائه دهید -از جمله ویژگی های بدنی مانند قد و وزن ، به علاوه نحوه صدایتان ، و هرگونه مهارت خاصی که علاوه بر بازیگری دارید – داشته باشید.
نکته مهم اینکه اگر می خواهید در صنعت فیلم و تلویزیون وسینما جدی گرفته شوید ، باید دقیقا بدانید که چه کسی هستید و برای چه نقشی مناسب هستید . هیچ چیز برای یک کارگردان یا تهیه کننده جذاب تر از کار با یک بازیگر حرفه ای نیست. بازیگر باید نوع نگاه کارگردان را بشناسد و خود در قالب تصویری که در صنعت بازیگری خریدار دارد ارائه کند.
-انواع نوع های متداول چیست؟
همین ابتدا این نکته را بگویم که تقریبا بی نهایت نوع ( تیپ) بازیگری داریم ولی نوع هایی که متداول هستند و در فیلم بیشتر شاهد آن هستیم را بیان کردیم.
1-ملکه / مدیرعامل
نسخه جوانتر این تیپ یک نوجوان محبوب و جذاب است که بر مدرسه فرمانروایی می کند. نسخه پیرتر یک مدیر قدرتمند و سکسی است که “همه چیز را دارد” اما هنوز چیزهای بیشتری می خواهد.
2-دختر همسایه / مادر مهربان
هر دو نسخه نوجوان و بزرگسال این تیپ نقش هایی قابل اعتماد و نزدیک هستند. یک دختر دوست داشتنی که در همسایگی شماست ، کسی که در کنار او احساس راحتی می کنید. نسخه بزرگسالان آن هم ممکن است یک مادر باهوش ، مهربان و شایسته در حومه شهر باشد.
3- بچه خرخون/ موفق خجالتی
نقش های مردانه و زنانه آن وجود دارد اما صرف نظر از جنسیت این تیپ همواره کتابخوان و مهارت های اجتماعی بسیار پایینی دارد. در بزرگسالان میتواند یک فرد بسیار موفق باشد اما همچنان از لحاظ اجتماعی خوب نیست.
4- پسر بد/ سواستفاده گر لات
احتمالا این تیپ را زیاد در سریال ها دیده اید. آدم بده داستان که احتمالا کت چرم پوشیده است و سبک خاصی راه می رود و صحبت می کند. نسخه بزرگسالان این تیپ می شود نقشی که داری تفکر سوتفاهم و گذشته ای نه چندان خوب دارد که باعث می شود به کارهای بد رو بیاورد.
5- پسر شوخ/ پدرسرسخت
نسخه جوانتر این تیپ می تواند یک برادر دوست داشتنی باشد که علاقه ای به مدرسه ندارد یا تهاجمی است که برای بچه خرخون ها قلدری می کند. این شخصیت ها بزرگ می شوند و تبدیل به پدران سرسخت و مربیان جدی می شوند ، یا گاهی اوقات بازنده های خشمگین می شوند و از این واقعیت که روزهای عظمت و بزرگی شان گذشته است عذاب می کشند.
مطمئنا تیپ های خیلی بیشتری وجود دارد ( مثل هنرمند، بهترین دوست ، جنگجو ، ورزشکار ،دانشجو ، مدیر عامل قدرتمند ، ترسو و پیرو قوانین ، پلیس و… اما همه آنها ترکیبی از ویژگی های جسمی و احساسی به علاوه وضعیت اقتصادی و اجتماعی مختلف هستند. برای مثال من خودم را برای یک قاتل ساکت و آرام که با لبخندی ملیح قربانیان را می کشد مناسب می دانم!!!!( چته وحشییی)
نکته : قرار نیست شما حتما یک تیپ را انتخاب کنید!!! بار دیگر تکرار میکنم هدف از این مقاله این است که پیدا کنیم برای چه نقش هایی مناسب تر هستید و تمرکز خودتان را روی همان ها بگذارید. به عبارت بسیار ساده تر: داریم پیدا می کنیم چی بهتون میاد!!
-چطور تیپ خودم به عنوان بازیگر را شناسایی کنم؟
یافتن تیپ بازیگری شما نیاز به شناختن خود و مقداری صداقت دارد. در زیر پنج پیشنهاد برای شناختن تیپ ( نوع) بازیگری خودتان را برایتان ارائه کرده ایم:
1- به آینه نگاه کنید و یک ارزیابی صادقانه انجام دهید
به چهره ، وزن ، قومیت و شخصیت خود توجه کنید. چهره شما چطور است؟ لهجه غلیظ دارید؟ به صدای خود گوش دهید. آیا هنگام صحبت کردن واضح و مودبانه به نظر می رسید یا بی ادب به نظر می رسید؟ صادقانه به این سوالات برای خودتان جواب دهید. نگران نباشید. قرار نیست به کسی بگویید!!!
2-از دوستان و همکاران خود بخواهید تا بازخورد خود را اعلام کنند
از دوستان دوستانتان که به تازگی با شما آشنا شده اند بخواهید 10 صفت در مورد شما بگویند. این نکته اهمیت دارد که این افراد شما را به خوبی نشناسند. اولین برداشت آنها از چهره شما چیست؟! می توانید عکس خودتان را در شبکه های اجتماعی انتشار دهید و بازخورد بگیرید.
3-سابقه بازیگری خود را مرور کنید.
لیستی از کارها و اجراهای گذشته خود تهیه کنید و ببینید آیا می توانید شباهت هایی بین نقش ها تشخیص دهید. در کدام نقش ها درخشان بوده اید؟! الان تمایل دارید برای چه نقشی پذیرفته شوید.
4-فیلم ها ، نمایش ها را تماشا کنید تا تیپ های موردنظر خود را به خوبی تشخیص دهید
همه بازیگران باید فیلم و تئاتر و… ببینند. این لازمه کار یک بازیگر است. در این فیلم ها و نمایش ها تیپ ها را تشخیص دهید.تصور می کنید کدام تیپ ها را می توانید به بهترین وجه ممکن اجرا کنید.
-چگونه محدوده سنی خود را به عنوان بازیگر بدانم؟
هنگام تعیین محدوده سنی – یعنی محدوده سنی که می توانید به طور باورنکردنی در جلوی دوربین بازی کنید – به یاد داشته باشید که این دوره نباید بیش از پنج الی ده سال باشد و شامل سن واقعی شما می شود. مثلا رنج سنی من بین 30 الی 40 سال است.یک بازیگر حرفه ای هیچ گاه نمی گوید من از 15 تا 50 سال را براحتی می توانم بازی کنم. اکثر بازیگران فکر می کنند جوان تر یا پیرتر از آنچه هستند ،به نظر می رسند و متأسفانه آنها را به دردسر میاندازد. محدوده سنی شما باید شامل سن واقعی شما باشد.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بازیگران جدید مرتکب می شوند فرض بر این می گذارند که اگر محدوده سنی خود را در از 0 تا 99 سال تعیین کنند ، شانس بیشتری برای ایفای نقش دارند در حالی که چنین نیست. برای اینکه در نقش هایی که می توانید به طور واقعی و قوی ایفا کنید ، دعوت شوید ، سعی کنید تا زمانی که می توانید محدوده سنی خود را عینی و درست مشخص کنید.
سعی کنید هر چه زودتر نقش هایی که نقطه قوت شماست و می توانید در آنها درخشان باشید را پیدا کنید و تمرکزتان را روی آن نقش ها بگذارید و تمرین کنید. به عنوان بازیگر باید بدانید در چه نقشی می توانید درخشان باشید. شاید همین شناخت لحظه مهمی در روند بازیگری شما باشد.
ترفند پیدا کردن نوع بازیگری در 5 دقیقه برای بچه های آبان:
G.I.S.T (Google Image Search Technique)
تکنیک جستجوی تصاویر گوگل :
1-حدود 3 الی 4 عکس از خودتان آماده کنید ( عکس هایی که خود شما همراه به لباس هایی که در روزهای عادی می پوشید را نشان می دهند)
2 – عبارت زیر را در گوگل سرچ کنید و روی اولین سایت کلیک کنید.
“Reverse Image Search“
3-عکس خودتان را در آن سایت وارد کنید تا گوگل عکس های مشابه به عکس شما را برایتان پیدا کند.
نکته: با لپ تاپ و موبایل این کار امکان پذیر است
نکته دو : ممکن است عکس هایی باشد که شباهت چندانی به شما ندارند. سعی کنید عکس هایی را انتخاب کنید که بسیار به شما شبیه هستند.
4- فرایند یک تا سه را برای چندین عکس خود انجام دهید.
5- عکس هایی که شبیه شما هستند را دانلود کنید.
6- سپس از لینک زیر لیست انواع بازیگران را دانلود کنید و برای عکس هایی که دانلود کرده اید نوع در نظر بگیرید. یعنی ببنید عکس هایی که شبیه شما بودند برای چه نقش هایی خیلی مناسب هستند.
لیست انواع بازیگر ( از اینجا دانلود کنید)
10 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
آبان … به نظرت با گسترش فضای مجازی ممکنه که شغل بازیگری از بین بره؟!
با اومدن سینما بازیگری تئاتر از بین نرفت… شکل بازیگری عوض میشه… از بین نمیره!!
بابا آبان جان مرسی بابت این مقاله های خوب و مفید . اینکه میگن بازیگری خوب و توانا هست که از پس نقشهای متنوع بربیاد چی ؟ مثلا بازیگرای شاخص دنیا اینجوری نیستن ؟ مریل استریپ آل پاچینو دنیل دی لوئیس و ….
خیلی لطف میکنی جواب بدی
سلام ابان
من یه جا شنیده بودم که میگفتم بازیگر وقتی یه نقشی رو انتخاب می کنه، باید تو همون نقش بمونه تا اخرین روز اجرا یا فیلمبرداری، ینی مثلا من اگه تو یه نقشی قاتل بودم باید در دنیا ی واقعی یا توی خونه هم مثل قاتلا رفتار کنم؟
آبان آموزشگاه های بازیگری محدودیت سنی داره؟؟؟؟
ابان جان سلام چطوری ؟والا من هر دفعه هر مقاله رو میخونم ی جور عجیبی کیف میکنم. با وجود اینکه دارم دوره های بازیگری رو میرم ولی مطالبی که باهامون به اشتراک میداری خیلی خفنن دمت گرم
خب اینطوری اگه قرار باشه نقش هایی که بازی میکنیم بهمون بیاد
که یعنی به خودمون نزدیکه
این عیب نداره ؟
اخه شاید بعضی ها بگن این که بیشتر داره خودشو بازی میکنه تا نقش
سلام ابان جان مقاله شخصیت پردازی ت بینظیر بود و به من خیلی کمک کرد، ازت ممنونم. میشه یک مقاله کلی، در رابطه با “هرآنچه که بازیگران مبتدی باید بدونن” منتشر کنی لطفا؟ ممنونم ازت 🌻
عالی
نوع های من :
پدر ، رئیس یا مدیر ، رئیس باند یا تشکیلات ، پلیس یا کارآگاه ، روانی و آدمکش ، شخصیتهای مذهبی و تاریخی ، دکتر یا مهندس یا شخصیت باکلاس میانسال